Skip to content
over suzanne transformatiecoach

Jíj jurist?! Dat past helemaal niet bij jou!

Dit is regelmatig tegen mij gezegd. Als ik iemand wilde verbazen, vertelde ik wat voor werk ik deed. Pas toen mijn nieuwe manager van de juridische afdeling waar ik werkte hetzelfde zei, ging er bij mij een lichtje branden. Zou dat het gevoel verklaren van ‘dat er iets niet klopte’?

Toen ik het antwoord vond op de vraag ‘wie ben ik?’, wist ik wat ik hier te doen had.

Op mijn eigen manier zelfbewuste mensen helpen om van hun innerlijke criticus hun supporter te maken, zodat ze rust en helderheid in hun hoofd krijgen en van daaruit hun eigen leven gaan leiden.

Na 14 jaar in de juridische wereld te hebben gewerkt, heb ik mijn baan opgezegd en ben ik voor mijzelf begonnen als transformatiecoach.

Ik hield mezelf gevangen, zonder dat ik dat doorhad

Op m’n werk moest ik targets halen. Moest ik aan allerlei verplichten voldoen.  Het voelde aan als een gevangenis.

Ik was er klaar mee en ik heb onderzocht hoe ik hieruit kon breken. Ik ontdekte dat ik mijn eigen cipier was. Ik vertelde mezelf continu verhalen die me angstig maakten en klein hielden zodat ik in mijn comfortzone bleef. Zo hield ik mezelf gevangen in mijn hoofd. 

Je bent wat je denkt. Het is aan jou welke verhalen jij jezelf vertelt en wat je wordt.

Ik vond de sleutel en ik leerde het aan anderen

Ik heb mij verdiept in gedragsverandering. Ik leerde simpele methodes waardoor ik mij anders ging voelen en gedragen. Ik leerde te ‘ont-moeten’ en kreeg rust en helderheid in mijn hoofd. Hierin vond ik de sleutel. Ik brak uit de gevangenis die ik zelf had gecreëerd.

In korte tijd merkte ik bij mezelf enorme veranderingen. En ook bij mijn teamleden waar ik jarenlang mijn methodes op heb toegepast. Het is bizar hoeveel meer rust, energie, werkplezier en zelfvertrouwen ze hierdoor hebben kregen.

Net als ik durfden ze ineens keuzes te maken die ze daarvoor niet durfden te maken. Dat gebeurt als je uit je hoofd gaat en in verbinding komt met jezelf. In die verbinding met mezelf kwam ik ineens Mary Poppins weer tegen. Zij was mijn inspiratie uit mijn kindertijd. Ik was haar jarenlang kwijtgeraakt, maar ik had haar weer gevonden. En ik wist dat ik die toverparaplu in handen heb; want ik had ontdekt dat ik alles in mij heb om mensen weer te laten worden wie ze echt zijn. 

Ont-moet jezelf in plaats van jezelf continu tegen te komen.
suzanne van der hoorn

Waarom leren we dit niet op school?

Dat vroeg ik mij af toen ik op mijn dertigste methodes ontdekte waarmee je je leven blijvend verandert. Als iedereen zou weten hoe dit werkt, dan zouden zo veel meer mensen gelukkiger zijn.

Het heeft mij enorm getriggerd om mijn eigen coachpraktijk te starten. Ik wil mijn kennis, ervaringen en methodes aan zoveel mogelijk mensen doorgeven zodat we massaal de regie over onze gedachten, gevoel en gedrag pakken en ons eigen leven gaan leven!

Je wordt nooit groter dan waar je zelf van overtuigd bent.

contact@suzannevanderhoorn.nl

Back To Top